De Geschiedenis
Bakkerij Holland is een ambachtelijke brood- en banketbakkerij, geleidt door de eigenaren John en Mirjam Holland. Na zijn opleiding tot brood en banketbakker aan de vakschool Wageningen heeft John Holland enkele jaren ervaring opgedaan bij verschillende bakkerijen door het hele land. Zijn vrouw Mirjam Holland werkte destijds in de verpleging. Samen hadden ze de ambitie om hun eigen bakkerij te beginnen. Op 1 mei 1984 openden zij hun eigen bakkerij aan de Sint Jacobslaan 277 in Nijmegen: Bakkerij Holland vof.
In de 27 jaar dat Bakkerij Holland bestaat is de taakverdeling altijd helder geweest. John Holland is de bakker en verzorgt dagelijks met zijn medewerkers de productie van dagvers brood en banket. Mirjam Holland staat dagelijks in de winkel, waar zij zich bezig houdt met de verkoop en de voorbereidingen voor de productie.
In 2009 werd het team uitgebreid met hun zoon, Niels Holland. Na het behalen van zijn diploma Small Business en Retail Management aan de Hogeschool van Arnhem Nijmegen heeft hij ook de bakkersopleiding gevolgd. Niels is van kinds af aan betrokken bij de bakkerij en is inmiddels ook gepassioneerd met zijn vak bezig.
Vestiging in Wijchen
Met z’n drieën besloten John, Mirjam en Niels Holland dat het tijd was voor de volgende stap: het openen van een tweede vestiging aan de Lepelaarstraat 6a in Wijchen. Een stap waar we trots op zijn.
Dit bracht veel veranderingen met zich mee. Zo kwamen er twee nieuwe bakkers bij Bakkerij Holland werken en ging Mirjam van de vestiging in Nijmegen naar de vestiging in Wijchen. Mirjam staat daar dagelijks in de winkel en is druk met de catering voor bedrijven.
In augustus 2011 hebben wij het winkelinterieur van onze winkel in Wijchen geheel vernieuwd. De ruimte waar de belegde broodjes worden gemaakt is onderdeel geworden van onze winkel. Uw belegde broodjes worden dus voor u gemaakt waar u bij staat. Kom snel eens kijken in onze winkel in Wijchen en ervaar Bakkerij Holland zelf.